Naujienų prenumerata


NEMĖGSTATE, NEMOKATE GAMINTI? KAIP PRADĖTI GAMINTI SKANIAI?

Gaminimas nėra labai sudėtingas dalykas, jei iškart nepradedate nuo įmantrių patiekalų. O kai gausis ir sulauksite pagyrimų, neabejojame, tai daryti patiks:)
Pradedančiajai turime keletą patarimų:

  • Receptų knygos ir žurnalai? Ne Jums. Nebent jei norite rizikuoti vietoje „Frankfurto vainiko“ iškepti „Frankfurto potvynį“… Palikite tai patyrusioms šeimininkėms, kurios prireikus koreguos receptą, supras be paaiškinimų, kaip teisingai atlikti tą ar kitą veiksmą, o pastebėjusios klaidas ir atsainų požiūrį netinkamą leidinį išmes. Jums tinka nebent „Gustavo receptų“ knyga. Vėliau, atradę savo mėgstamus autorius, galėsite įsigyti ir jų knygų.

  • Rinkitės internetinius maisto gaminimo blogus, kurių autorės/iai atsako savo vardu. Gero recepto požymiai – patarimai, kaip gaminti, sėkmių/nesėkmių aprašymai, išbandžiusių komentarai. Jums netinka receptai, kuriuose – tik ingredientai ir trumpai surašytas eiliškumas. Jums reikia vaizdumo – kaip turi atrodyti tešla, kaip padaryti, kad „nepabėgtų“, ko vengti ir t.t. Man patinka – www.sezoninevirtuve.lt, www.beatosvirtuve.lt/, bet rinkitės pagal save.

  • Naujo recepto taisyklė – pirmą kartą gaminkite tobulai taip, kaip pataria. Neužsiimkite saviveikla. Nedarykite „sveikiau“, „lengviau“ ir pan.

  • Nepagailėkite pinigų geriems produktams, kokybiškiausiam majonezui, jei parašyta – šviežioms žolelėms. Atrodytų, grietinėlė brangi, tačiau kaip paskanina! Patiekalai visvien gausis pigiau nei kavinėje. Tik nepradėkite nuo jautienos ir aštuonkojų  🙂

  • Esama patiekalų, kurių reiktų vengti vaikams. Tai sunkiau virškinami (pvz., pupelės), aitrūs, labai ryškaus skonio patiekalai, sunkiau kramtomi ir alergizuojantys valgiai.

  • Pradėkite nuo patiekalų, kurių komentaruose – „labai lengva“ ir „visuomet gaunasi“. Skanaus!

Patarimai

Auklių atsiliepimai